LO1.jpg
Vítáme Vás na stránkách malé farmy, která se pomalu ale jistě chystá k rozšíření o malá jatka..
Máte-li zájem o králíky,můžete si objednávat průběžně neomezený počet. Cena kus 230,- Kč.Králík je poražený den před předáním, vychlazený, hmotnost po porážce cca1,9 kg. Odběr je po domluvě, od 31.7.2018 do 4.8.2018 večer. Prozatím preferujeme osobní odběr, při větším množství dovezeme. Objednávejte telefonicky.
605955714,732729624

Králičí maso

Maso z králíka.

Maso z králíka je lehce stravitelné, má jemná svalová vlákna, minimální množství kolagenu a nízký obsah tuku. Svojí složením se podobá masu drůbežímu. Podle stáří a hmotnosti se pohybuje množství tuku mezi 5 až 10 g/100 g masa. Výhodou králičího masa je převažující zastoupení tuků s nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou pro člověka mnohem příznivější než tuky s mastnými kyselinami nasycenými. Díky nízkému množství tuku, téměř nulovém obsahu sacharidů a vysokému podílu vody vykazuje králičí maso nízkou energetickou hodnotu. Ve 100 g masa se nachází cca 130-140 kal (545-585 kJ). Z vitamínů převažují nejvíce vitamíny řady B (především vit B2, B6 a B12). Kosterní svalovina králíků je bohatá na draslík, fosfor, síru, hořčík a zinek. Lidi, kteří trpí dnou by se měli zdržovat v konzumování masa z králíka - je zdrojem purinů.
Přestože se jedná o jedno z nejlépe stravitelných druhů mas, stále je výhodné upřednostňovat lehké formy úpravy – vaření, dušení, grilování, pečení.
Spotřeba králičího masa v republice je poměrně rozdílná. V průměru každý Čech za rok spotřebuje pouze 2,5 kg králičího masa. Na maso z králíka narazíte v málokterém obchodě či obchodním řetězci, když se tak stane a náš člověk uvidí jeho cenu, radši s je nekoupí-ta převyšuje cenu ostatního masa, aniž by zhodnotil jeho dietologické vlastnosti.
Zdroj - upraveno:Nutricoach.

Jak se líbí tyto stránky?

Hezké (7 | 44%)
Dobré (1 | 6%)
Maso z králíka je z hlediska nutričního dietní, má krátká vlákna, tím je velice dobře stravitelné.
Naším cílem je zvýšit poptávku po tétu zdravé surovině.
Až přijde čas...uveřejníme! Mějte trochu strpeníčka, prosíme.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one